Sportnyheter

Sport

Sport är ett av de största intressen som folk i vårt land har, det engagerar enormt stora grupper av människor. Det är förstås inte oproblematiskt med tanke på de horribla konsekvenser det fått på slutet där våldet felaktigt använts i fotbollens namn.

Men våld och elände till trots så är intresset för sporten mycket stort, både att åskåda den och att ta del av journalistik kring den. Därför tänkte vi dela med oss av några av våra favoritsidor där vi läser om sport.

Tippat.se

Tippat.se är en sida om spel på olika sporter. Det handlar framförallt om sporter som fotboll och hockey, men även andra sporter som går att oddsa på. På sidan får du även speltips och presentationer av de största aktörerna inom sportsbetting och liknande. Det vi däremot tycker bäst om med deras sida är bloggen. Den handlar inte sällan om fotboll, men den tar ofta ett annat perspektiv i artiklarna. För att ta ett exempels så har man några gånger skrivit om olika fotbollsspelares löner och vad de skulle kunna köpa för sina pengar. Och visst är det intressant och lite svindlande att läsa att Zlatans timlön är närmare 15 000 kronor.

Erik Niva

Erik Niva är förmodligen den person i det här landet som  vet allra mest om fotboll. Det han inte kan berätta för dig om tyska storspelare från 70-talet är det förmodligen bara kollegan Marcus Leifby som kan motsvara den kunskapen. Men vill man läsa om fotboll så är Erik Niva förstavalet för de allra flesta fotbollsintresserade i Sverige. Han blandar insiktsfulla matchreportage med djupgående socioekonomiska artiklar som dock alltid återknyter till till fotbollen och har den som grund. Hans krönikor hittar du på denna sida.

Hockeysverige

Hittills har det varit rätt så fotbollsinspirerade tips som vi har gett, så då passar det bra att det sista inte har speciellt mycket med fotboll att göra. Det sista tipset är Hockeysverige.se. Här kan du läsa intressanta artiklar om NHL, SHL och hockeyallsvenskan. Dessutom så hittar du ett antal extremt intressanta bloggar där man tar intressantare grepp på saker och ting än vad du läser i tidningarna.