De bästa bilsidorna

billjus

Vill man spara pengar på små reparationer så finns det många bra resurser på nätet med instruktioner, för att inte tala om glada tillrop från andra amatörmekaniker.

På nätet finns massor av forum om bilar för dem som tycker om att meka med dem, exempelvis Garaget. Även på Vi bilägare finns ett forum för diskussioner om bilar. Ta fram manualen för din bil och skriv ner alla detaljer du kan få fram genom den när det gäller din bilmodell för att lätt hitta fram till den information du behöver.

På Mekanika kan du hitta mycket, som tillexempel reparationshandböcker, reservdelar för hjullager för de flesta äldre volvobilar samt andra bildelar och andra tillbehör. Vill du laga bilen själv så kan du få många bra tips på ”Laga Bilen Själv” en lite rörig sida, men med många bra tips på saker som man som bilägare kan ordna själv.

Då det kan slå på flera tusenlappar att fixa bilen själv, så kan man helt klart göra fina klipp på nätet. Har du inga problem med engelska så öppnar sig ännu fler möjligheter, som genom Autorepair – Fix it yourself till exempel.

Föredrar man svenska sidor så ger Motormännens Riksförbunds sida många bra råd med allt från att byta däck till vindrutetorkare och annan nyttig information. Går du med som medlem här så får du även gratis expertråd från deras egna specialister. Det är inte minst bra när man känner att man blivit grundlurad hos en verkstad efter en bilreparation och inte känner till hur man ska gå tillväga för att driva vidare frågan. Är du villrådig om vilken försäkring du bör ha så kan du även få hjälp av deras jurister att ta dig igenom den djungeln.