Intressanta bloggar

Det har blivit populärt att blogga och många personer väljer att dela med sig av sitt privatliv i dagboksform genom just bloggen. Men vad är en blogg egentligen? Och hur hittar man bäst de bloggar med det innehåll som man är intresserad av.

En blogg kan även vara en tabloid i bloggformat, journalistisk publikation, debattinstrument, en spel- eller prylsajt och så vidare. Så man kan hitta betydligt mycket mer på en blogg än människors dagboksberättelser. Bloggande är ett omdebatterat fenomen och exakt vad det är verkar vara svår definierat. Men en riktlinje verkar vara att en blogg ska ha en kommenteringsfunktion och till viss del handla om kommunikation mellan bloggare och läsare. Pingbacks är en funktion som är central i bloggandet. Vilket är en sorts kommentar mellan bloggar.

Många gånger delas bloggarna upp efter innehåll.

Här kommer några typer av bloggar:

  • Modeblogg: Handlar ofta om det senaste modet. Där bloggaren visar bilder på inköpta favoritkläder och redogör för sin egen klädsmak.
  • Inredningsblogg: Ger inspiration och tips inom inredning. Består av många bilder från bloggarens hem, inredningstidningar eller inredningsbutiker.
  • Träningsblogg: Handlar om en specifik idrottsgren, men kan även vara en privatpersons träningsdagbok. innrhåller ofta både texter och bilder.
  • Forskarblogg: Där beskriver forskare sina upptäckter för allmänheten.
  • Företagsblogg: Bloggen drivs av ett företag som vill marknadsföra sig och kommunicera med sina kunder.
  • Microblogg: Här är antalet tecken per inlägg begränsade. Twitter är en webbplats för microbloggar. Dessa bloggar är ofta anpassade så att de går göra inlägg via mobil telefonen.

På google får du tillgång till fler bloggar i din sökning om du klickar på menyalternativet ”Fler” och sedan väljer bloggar. Skriv sedan in det område eller den bloggare du är intresserad av i sökfältet.

Det finns en hel del människor som blivit kända genom sitt bloggande, som till exempel  Blondinbella eller Kissi.

Om man har ett specialintresse som man brinner för kan det vara givande att ha en blogg där man delar med sig av sina erfarenheter och kommunicerar med andra som har samma intresse. Om man lyckas med att få många besökare till sin blogg kan man tjäna pengar på att sälja reklamplats på sin sida.

Funderar du på att starta upp en blogg så kan du hitta många bra tips på nätet.