Tom Clancy’s The Division

shutterstock_374224612

Tom Clancy’s The Division lanserades den 8:e mars 2016 och har sett en hel del kritik hittills. 2013 lovade Ubisoft att spelet skulle ha en enormt futuristisk och imponerande stil men det som levererades nästan tre år senare är inte det. Är spelet fortfarande imponerande och roligt? Det återstår att se men det har varit bra hittills.

Ubisoft har på seanste tiden skurit ner mängden material de lovat i de senaste speltitlarna och The Division är inget undantag. Saken är den dock att de har nyttjat sig utav redan existerande mekanik och teknik för att skapa ett välsmort spel vars berättelse är mycket trovärdig och fängslande. Man möter i spelet många olika grupper av människor och en del av dem är rent ut sagt obehagliga i sitt tankesätt.

Händelseförloppet till spelets startpunkt är att under USAs Black Friday så spreds en ny variant av smittkoppor och snart är stora delar av New York i ruiner där kriminella är kungar över gatan, privata militärorganisationer försöker skapa en ny världsregering och du möter även fanatiska sanitetsarbetare som är övertygande om att hela staden och dess invånare måste brännas för att sjukdommen ska försvinna.

Du är en agent som jobbar åt vad som kallas The Division och ditt uppdrag är att rädda det som räddas kan av New York. Du ska även ta reda på vad som orsakat denna pandemi men framförallt vem som spridit den och varför.