Spelnyheter online

shutterstock_130865054

Internet och nyheter är ju praktiskt taget synonymt idag, och det spelar ingen roll inom vilket område man söker sina nyheter, faktum är nog att ju mer specialiserat det är desto mer troligt är det att man kan hitta nyheter om det på nätet än någon annanstans. Just nu tänker vi dock fokusera på spelnyheter, vilket det finns en hel del av!

Är man allmänt intresserad av spel och bara vill hålla sig uppdaterade på alla de senaste spelen så kan man alltid vända sig till en sajt som Metacritic, som mer eller mindre är till för att visa genomsnittliga betyg för spel och där man snabbt kan ta sig till de senaste släppen.

Är man mer intresserad av att läsa om händelser i spelindustrin så behöver man inte jobba inom den, det finns sajter med massor av nyheter som rör branschfolk men samtidigt kan vara roligt för konsumenter att läsa om. Det kan röra sig om allt från individuella studios, försäljning av ett spel/produkt eller om planerade event man kan besöka.

Även om man har mer specialiserade spelsmaker som ofta inte får något utrymme i vanlig spelmedia, till exempel som casinospel, finns det fortfarande sajter man kan besöka för att få tag på nyheter om detta. Alla avdelningar av spelvärlden kommer med sina egna nyheter och vill man läsa dem finns det alltid någon som är villig att publicera dem.

Sedan finns det såklart även andra sajter som skriver om allt möjligt spelrelaterat, de fokuserar inte enbart på spelrecensioner eller vad som händer inom industrin utan allt möjligt som kan tänkas vara av intresse för någon som gillar spel. Sajter som dessa kan dock kräva lite användning av sökfunktionen om man är ute efter något speciellt, men i dessa fall kan man ju lika gärna använda sig av Google.