Smarta tillbehör

Att köpa presenter till dagens ungdomar är inte lätt. Önskelistan brukar bestå av dyra tekniska saker som Iphone, Ipad eller dator. De kostar flera tusen och är inte något som många har råd att ge bort till vem som helst. Alternativet är att köpa tillbehören. De är lika behövliga men betydligt billigare.

Chattar med telefonenDe tillbehör som finns till den nyaste modellen av Iphone dvs Iphone 5S kan delas upp i två kategorier. En del är helt onödiga att äga men möjligtvis roliga. Det kan till exempel vara smycken som kan göra mobilen snyggare. De andra är främst funktionella även om de även kan vara snygga. Bland dessa kommer bland annat skal som skyddar, laddare och hörlurar.

Det man bör veta innan tillbehören köps är vad det är för modell som ungdomen har. Det går nämligen inte att använda samma tillbehör till en Samsungtelefon som till en Iphone. Dessutom inte  ens samma till en Iphone 4 som en Iphone 5. När det gäller hörlurar och laddare går det oftast att använda samma så länge som man köper till ett specifikt märke. Men när det gäller skal är det olika från modell till modell.

En liten praktiskt grej man kan köpa till mobiler är ett ställ, dessa är otroligt simpla i sin design men gör det jobb det är tänkt och de gör det riktigt bra. Dessa kan man helt enkelt låta mobilen luta emot så är skärmen synlig och i en bra vinkel och lämnar samtidigt händerna fri att göra vad man än vill. Ett praktiskt litet knep för till exempel ett videosamtal eller liknande där man egentligen inte behöver hålla i mobilen under tiden.

Att köpa laddare är troligtvis lättast eftersom de inte finns i speciellt många olika färger och former. Det är få som ställer höga krav på att en laddare ska vara snygg.

Annat är det med skalen. De som söker efter ett mobilskal till en Iphone kommer märka att det finns hundratals olika varianter. En del som har sitt stora fokus på färg och form medan andra mer på skydd och funktion. Skalet har blivit ett sätt att skapa en personlig prägel på sin telefon vilket gör det lika svårt att köpa ett Iphoneskal till en som fyller år som att köpa kläder till den personen.

Men det är inte bara skal som kan klä mobilen, så att säga. Det finns även en stor variation av fodral av material som tyg, skinn och läder som kan man kan ha till mobilen. Dessa fyller inte bara funktionen som skydd utan kan även ha fack där man kan stoppa ned kort, sedlar och liknande, det är mer eller mindre ett sätt att kombinera mobilen med börsen.

För att vara på den säkra sidan är det laddare och hörlurar av originalmärke som ska köpas. Där är kraven som minst på design från ungdomarna.