Mobilen och internet

mobil internet

Mobilen har blivit en allt större del av våra liv, inte minst online. Nedan tänker vi därför gå igenom det bästa till din mobil som både finns på internet och som kan förbättra din internetupplevelse.

Tillbehören

En mobil är bara en bra internetenhet så länge den är hel.  Tyvärr är det inte längre lika enkelt att hålla mobiltelefonen hel kanske främst på grund av att de till största del är gjorda av glas. En av de bästa inköpen för att slippa en krossad skärm är att införskaffa ett skal eller ett fodral. Det finns många olika varianter att välja mellan med variation både när det gäller funktion och utseende.

Apparna

Även om de inbyggda webbläsarna i både iOS och Android är ganska bra så finns det många alternativ för de som har ytterligare krav.

Opera Mini

Denna webbläsaren har varit med sedan långt innan Apple iPhone kom på marknaden. Dess största fördel är att den använder sig av kompression innan datan kommer till din mobil. Detta innebär stora besparingar när det kommer till din dataanvändning och gör att dina gigabyte räcker längre.

Puffin Browser 

Även om Flash inte är en lika stor del av internet idag som förut så är det stödet som Puffin erbjuder i Android fortfarande uppskattat. Många tv-bolag och liknande erbjuder till exempel fortfarande endast sina program genom Flash. Webbläsaren är dessutom extremt snabb och laddar sidor betydligt snabbare än sina konkurrenter tack vare liknande teknik som Opera Mini.

Sajterna

De flesta sajterna online är idag byggda med så kallad responsiv design vilket gör att de skall fungera lika bra oavsett vilken skärmstorlek man använder för att titta på dem. De sajter som inte är de brukar istället använda någon annan teknik för att leverera en vettig upplevelse på mobilen. Många av de tjänster och appar som du kanske använder till vardags finns även i webbversion för den som vill spara lite på mobilens lokala lagring. Några exempel följer nedan.