De bästa onlinespelen just nu

Vart befinner sig folket på nätet när de söker efter roliga spel? Vilka sajter är populära just nu? Låt oss berätta det, så du kan hitta ditt perfekta spel.

Overwatch

Det nya Counter-Strik med animestuk. Man spelar mot andra spelare runt om i världen, men man kan också spela mot datorer och lära sig mer om karaktärerna. Det är ett klassiskt ”capture-the-flag-spel” där båda lagen har en startbas och man ska ta sig in i fiendens territorium och ta över deras bas. Sedan ska man så klart försöka skjuta ned de andra.

Flera länder finns representerade i de olika karaktärerna och de har sina egna livshistorier och specialattacker. Man kan hitta en karaktär som har ett speciellt vapen såsom skjutvapen eller båge, eller en karaktär från ens eget land. Sverige är representerat i karaktären Thorbjörn som tyvärr inte har några svenska catchphrases, men vi hoppas att det dyker upp några moddar i framtiden!

PokerStars

Ska man spela poker ska man spela på PokerStars. De har flest spelare i hela världen och erbjuder olika bord med olika insatser. Gillar man också att spela vid riktiga pokerbord har man chansen att delta i satelliter via deras sajt och vinna en plats i en pokerturnering. De anordnar flera turneringar on- och offline, samt är en stor sponsor till flera andra.

Poker är en av de största spelen på nätet eftersom det är lätt att lära sig, men svårt att bemästra. Få personer kan livnära sig som professionella pokerspelare, men många kan bli tillräckligt bra för att minska riskerna och höga vinstchanserna.

Dark Souls III

I sin renaste form är det ett PC- och konsolspel som man kan spela on- och offline. Det har blivit en stor succé, mycket på grund av originalregissören Hidetaka Miyazaki återkom efter att regisserat Dark Souls I men inte Dark Souls II. Spelet är känt för att vara svårt, man ska vara beredd att dö flera gånger innan man klarar av ett uppdrag.

Det finns så klart onlinealternativ där man ska spela multiplayer med andra, både mot och med varandra. Dock kan man inte spela över flera konsoler. De som spelar på PS4 kan inte spela online med de som spelar på datorn.

Spelet utspelar sig i en medeltida värld där mörker närmar sig efter att en evig flamma har slocknat. Det är dags för vår hjälte att rusta upp och ge sig ut på ett långt äventyr för att slåss mot mörkret och dess monster.

FIFA 16

Det senaste fotbollsspelet har blivit hyllat för sina fina funktioner och sömnlösa spelsätt. Man kan spela som vilken av sina favoritspelare. Det är också ett spel som man kan spela länge eftersom det finns många specialrörelser och tekniker man kan lära sig.

Efter FIFA Ultimate Team kom ut fick man tillgång till de elva bästa spelarna i världen och det är nästan som att köpa ännu ett spel. Spelar man online kan man möta personer från Brasilien, Japan, eller kanske grannen! Man kan spela genom att bjuda in folk eller delta i öppna matcher.

The Witcher III

Ännu ett trilogispel som fått vida beröm över hela världen. The Witcher III har nog den bästa grafiken på marknaden. Du kan se individuella löv röra sig i vinden och se din karaktär hår och skägg växa under spelets gång. Det finns ett dussintals speltimmar för dem som bara vill spela från början till slut. Till de som vill ut på villovägar och göra mindre uppdrag, kan spela i flera månader!

Det är inget lagspel men det krävs att man är uppkopplad mot nätet för att spela. Du spelar Geralt of Rivia, en witcher som söker efter sin älskare. Han stöter också på flera fantastiska varelser såsom älvor, varulvar, monster och trollkarlar. I slutändan cirkulerar spelet kring alven Ciri som jagas av The Wild Hunt som vill använda hennes förmågor för ondska.