Hitta rätt bland surfplattorna

surfplattor_221669476

Surfplattornas revolution var snabb och väldigt framgångsrik. Det visade sig vara en produkt som många kände att de behövde men inte visste om det förrän de blev en verklighet. Idag finns det ett enormt utbud av dessa små teknikprylar och det kan vara svårt att veta exakt vad man ska välja. Här kommer några tips som förhoppningsvis kan hjälpa en på traven.

Prisklass

Många tänker omedelbart på priset när det kommer till surfplattor och det finns allt från riktigt billiga till ordentligt dyra. Man kan faktiskt komma så lågt som 500 kronor för en surfplatta, men då är det ju viktigt att förstå att man får det man betalar för. Går man upp i de övre prisklasserna kan man hitta plattor för 20 000, men då är det ju mer en high-end bärbar dator man skaffar sig och inte bara en vanlig surfplatta. I de mer normala prisklasserna kan man hitta riktigt bra surfplattor för mellan 2 500 och 4 000 kronor.

Märke

Det går ju knappast att undvika att det är inte bara produkten i sig som säljer, märket är många gånger mycket viktigt. Apple står ju naturligtvis högt på mångas listor och man kan fortfarande lätt hitta saker som iPad fodral och andra tillbehör även till de äldre generationerna utan problem. Samsung är är den andra stora jätten inom surfplattor och är nog favoriten bland de som föredrar en Android surfplatta. Andra märken som även visat sig vara populära inkluderar Sony, Microsoft, LG och Asus.

Prestanda

Detta kommer ju bli något prisrelaterat då de krav man kanske ställer på en surfplatta kommer att innebära att man måste kliva upp en prisklass. Håller man sig till den mer normala prisklassen på ett par tusenlappar kommer man sällan att behöva oroa sig för prestandan, om man inte har några väldigt specifika och krävande uppgifter man tänkt använda sin surfplatta till.