Få snabbt tillskott i kassan med ett snabblån

Om du fått en oväntad utgift att täcka, eller snabbt vill finansiera ett roligt inköp finns mängder av alternativ som rör snabblån. Det finns väldigt många banker erbjuder just denna typ av lån. Läs mer här om denna typ av lån, vilka fördelar som finns, samt hur du hittar erbjudanden på nätet.

Jämföra snabblån

Ett utmärkt sätt att hitta det bästa snabblånet för just dig är att jämföra olika lån är hos FairLån där du kan jämföra olika bankers lånebelopp, återbetalningstid, ränta och andra villkor för att hitta ett erbjudande om snabblån du är nöjd med. Ställ in dina önskade preferenser och jämförelsetjänsten tar fram ett skräddarsytt erbjudande för just dig.

Vad är ett snabblån?

Ett snabblån är ett typ av lån, där du kan låna ett lite mindre belopp som är lite mindre avancerat att ansöka om och slutligen få. De kallas även SMS-lån, blancolån och ibland internetlån. Kraven på låntagaren är nämligen inte lika strikta som annars. Både ansökningsprocess och återbetalningstid är lite kortare och mindre avancerad än vid andra lån.

Lånebeloppet ligger vanligtvis någonstans mellan 2 000 och 20 000 kronor, kanske allra vanligast under 10 000 kronor. Många banker har sett fördelarna med snabblånen och erbjuder därför snabblån till sina kunder. För dig som låntagare är det också ett utmärkt sätt att snabbt få pengar för att täcka en utgift eller göra en investering.

Det är dock viktigt att känna till riskerna med snabblån. De kan leda till att du snabbt tappar kontrollen över din ekonomi och många får betalningssvårigheter, trots att det rör sig om mindre belopp. En ljusning kan dock vara på gång i och med att regeringen vill skärpa kraven på snabblånen.